Jednoduchý recept

Hovězí steaky s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 56538
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Kapary
50 ml Olej olivový
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
300 g Těstoviny Penne
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 688kJ
18% Sacharidy 64 g
29% Tuky 21 g
20% Sodík 390 mg
78% Bílkoviny 44 g

Hovězí steaky s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Maso pokrájíme na plátky, potřeme olejem a do masa vetřeme sůl s pepřem. Rozpálíme si pánev a maso opékáme z každé strany 2-6 minut, podle toho jak moc propečené steaky máme rádi. Po propečení dáme maso stranou.

2

Do pánve přidáme olej a nadrobno pokrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem necháme 5 minut osmahnout, dokud nám nezačne cibulka chytat barvu. Nyní přidáme rajčata s vínem a vaříme cca 5 minut, až se nám rajčata rozvaří. Následně přidáme kapary, pokrájené olivy a dochutíme solí a pepřem.

3

Na závěr už jen stačí rozdělit těstoviny na talíře, přiložit plátek masa a vše lehce polít omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept