Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 56540
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Hořčice
2 polévková lžíce Mouka bramborová
1 kávová lžička Ocet vinný
120 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná
0,5 kávová lžička Xantanová guma

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
1% Sacharidy 2 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 68 mg
0% Bílkoviny 0 g

Majonéza pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kuchyňského robotu vlijeme vodu, přidáme xanthanovou gumu a bramborovou mouku a rozmixujeme dohladka. Přidáme hořčici a promixujeme. Postupně po kapkách přidáváme olej a necháme robot běžet. Směs bude postupně houstnout. Když máme vmixovány asi 3/4 množství oleje, přilijeme citronovou šťávu, ocet, přidáme cukr a špetku soli a pepře. Pak přiléváme zbytek oleje, teď už můžeme rychleji. V lednici vydrží hotová majonéza až 3 dny.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na vejce, mléko, ořechy a lepek. Pokud nejsme alergičtí na vejce, můžeme místo bramborové mouky, vody xanthanové gumy použít vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept