Jednoduchý recept

Ananasový pohár s pařížskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56541

Ingredience

Na pařížskou šlehačku
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao
250 g Smetana 33% (šlehačka)
50 g Čokoláda hořká
Na pudink
50 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
300 g Kompot ananasový
4 dl Mléko polotučné
40 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
23% Sacharidy 82 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 80 mg
12% Bílkoviny 7 g

Ananasový pohár s pařížskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout.

2

Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.

3

Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout.

4

Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Poznámka

Poháry podáváme dobře chlazené, jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept