Ananasový pohár s pařížskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananasový pohár s pařížskou omáčkou
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56541 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
Na pařížskou šlehačku | |
---|---|
50 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Na pudink | |
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Kompot ananasový |
4 dl | Mléko polotučné |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 79,8mg |
Draslík | 150,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr krupice, Kompot ananasový, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ananasový pohár s pařížskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do smetany v kastrůlku, přisypeme cukr a prosáté kakao. Na mírném ohni, za stálého míchání povaříme a necháme celou noc chladnout. |
2 | Kompot ananasový scedíme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. |
3 | Do vhodné nádoby vlijeme studené mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme z kompotu ananasovou šťávu. Za stálého míchání, na mírném ohni povaříme na středně hustý pudink. Stáhneme ze sporáku a přimícháme nakrájené kousky ananasu. Teplý pudink rozlijeme podle porcí do jednotlivých vysokých sklenic a necháme také vychladnout. |
4 | Vychladlou smetanu vyšleháme na tuhou pařížskou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Šlehačku nastříkáme na povrch pudinkové směsi. Nakonec ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme. |
Poznámka
Poháry podáváme dobře chlazené, jako dezert.