Dip po vietnamsku pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip po vietnamsku pro alergiky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56542 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička sušená |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
4 polévková lžíce | Ocet rýžový |
4 polévková lžíce | Rybí omáčka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 84,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dip po vietnamsku pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Do kuchyňského robotu vlijeme limetkovou šťávu, ocet, thajskou rybí omáčku, přidáme prolisované stroužky česneku, palmový cukr a nadrobno nasekanou chilli papričku bez semínek. Asi 45 sekund mícháme robotem. Pokud se na omáčce vytvoří pěna, odstraníme ji. |
2 | Podáváme v mističkách jako dip. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.