Pesto pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pesto pro alergiky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56543 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
240 ml | Olej olivový |
45 g | Oříšky piniové |
25 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 115,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pesto pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Vložíme do kuchyňského robotu nadrobno nasekané lístky bazalky, přidáme piniová semínka, prolisované stroužky česneku a sójový sýr. Mícháme 30 sekund, aby se z ingrediencí vytvořila pasta. Pak necháme robot puštěný a postupně přiléváme olej, necháme robot, aby ho vmíchával do pasty. Pokud pasta bude příliš suchá, přidáme ještě lžíci oleje. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na vejce, ořechy, mléko a lepek. Pozor, v receptu jsou piniová semínka, nikoli oříšky! Přesto si raději ověříme, jestli s piniovými oříšky nebudeme mít problémy.