Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56548

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 ks Banány
75 g Cukr krystal
130 g Datle
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Med včelí
230 g Mouka kukuřičná
100 g Máslo čerstvé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
17% Sacharidy 61 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 22 mg
8% Bílkoviny 4 g

Datlový chléb s ovocem postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C.

2

Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme

3

s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi, rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle.

4

Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky.

Poznámka

Tip: V dobře uzavřené nádobě můžeme uchovávat v lednici i několik dní. Místo datlí můžeme použít jiné libovolné, sušené ovoce (meruňky, švestky).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept