Datlový chléb s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlový chléb s ovocem
Datlový chléb s ovocem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56548 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
2 ks | Banány |
75 g | Cukr krystal |
130 g | Datle |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
230 g | Mouka kukuřičná |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 390,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 61,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krystal, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlový chléb s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C. |
2 | Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme |
3 | s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi, rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle. |
4 | Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky. |
Poznámka
Tip: V dobře uzavřené nádobě můžeme uchovávat v lednici i několik dní. Místo datlí můžeme použít jiné libovolné, sušené ovoce (meruňky, švestky).