Sladký chlebíček s datlemi a s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladký chlebíček s datlemi a s medem
Sladký chlebíček s datlemi a s medem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56549 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
75 g | Cukr krystal |
130 g | Datle |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 185,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Datle, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladký chlebíček s datlemi a s medem postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Formu na biskupský chlebíček vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 160°C. |
2 | Těsto: Datle vypeckujeme a nakrájíme na drobné kousky, banány rozmačkáme na kaši. Do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Sypkou směs rychle zpracujeme |
3 | s máslem, cukrem, 2 vejci, nakrájenými datlemi a rozmačkanými banány a medem do hustšího těsta. Hotové těsto přemístíme do připavené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut. Jestli je těsto pečené, testujeme zapíchnutím špejle. |
4 | Hotový ovocný chléb necháme chvíli chladnout ve formě, poté chléb vyklopíme na děrovanou podložku, aby z něj pára vycházela rovnoměrně. Tento moučník můžeme servírovat studený i teplý, nakrájený na plátky. |
Poznámka
Tip: V dobře uzavřené nádobě můžeme uchovávat v lednici i několik dní. Místo datlí můžeme použít jiné libovolné, sušené ovoce (meruňky, švestky).