Jednoduchý recept

Hruškový pohár s hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56550

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
200 g Hroznové víno
3 ks Hrušky
4 polévková lžíce Med včelí
300 g Mléko zahuštěné neslazené
1 dl Sirup javorový
250 g Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
18% Sacharidy 63 g
19% Tuky 14 g
0% Sodík 4 mg
15% Bílkoviny 8 g

Hruškový pohár s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do misky a ihned pokapeme citronovou šťávou. Polijeme javorovým sirupem a dobře promícháme. Barevné hroznové víno opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a smícháme s hruškami.

2

Kondenzované mléko povaříme ve vodní lázni, v plechovce, 120 minut. Necháme dobře vychladnout, můžeme dát i do mrazničky. Ve vysoké nádobě ponorným elektrickým šlehačem vyšleháme na tuhou šlehačku.

3

Ze smetany také vyšleháme šlehačku a smícháme spolu se šlehačkou z mléka.

4

Vysoké sklenice do 1/3 naplníme šlehačkou, potom přidáme ovoce a opět šlehačku. Povrch šlehačky polijeme medem a poháry podáváme.

Poznámka

Poháry podáváme jako ovocný dezert. Před podáváním dobře vychladíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept