Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56561

Ingredience

Příprava pečení
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Datle
20 g Droždí sušené
3 polévková lžíce Med včelí
250 g Mouka chlebová
75 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 821kJ
10% Sacharidy 35 g
6% Tuky 4 g
1% Sodík 26 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kynutý medový chléb postup přípravy receptu:

1

Formu na biskupský chlebíček vymažeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 220°C. Vál posypeme 2 lžícemi hladké mouky.

2

Těsto: Datle propláchneme, vypeckujeme a nakrájíme nadrobno. Do prosáté mouky v hlubší míse rozdrobíme droždí, přidáme nakrájené datle a společně s vlažnou vodou, olejem a medem vypracujeme vláčné těsto, které ochutíme špetkou soli a na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme vykynout. Potom těsto urovnáme do vymazané formy,a zakryjeme utěrkou. Těsto ve formě necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Vykynutý chléb potom pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut.

3

Hotový chléb by měl být pružný, ale pevný. Pečený chléb vyklopíme na děrovanou podložku a necháme vychladnout úplně. Chléb servírujeme nakrájený na krajíčky jako moučník.

Poznámka

Tip: Před pečením můžeme chléb posypat slunečnicovými semínky nebo sezamem. Chléb lépe vykyne, když ho postavíme na hrnec s teplou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept