Tvarohová snídaňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová snídaňová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56566 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 dl | Džus pomerančový |
150 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
300 g | Kompot jahodový |
10 g | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Rozinky bílé |
200 g | Tvaroh měkký |
1 dl | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 22,6mg |
Draslík | 427,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus pomerančový, Hroznové víno, Jablka, Jogurt bílý, Kompot jahodový, Kopr čerstvý, Med včelí, Ořechy vlašské, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky bílé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová snídaňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nasekané ořechy vložíme do vhodné nádoby. Přidáme med, dobře promícháme a necháme je celou noc namáčet. Rozinky dáme na 30 minut do teplé vody. |
2 | Omyté jahody, jablíčka a hroznové víno dáme do jiné misky. Ovoce přelijeme jogurtem, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, scezené rozinky, džus a vše dohromady dobře promícháme. |
3 | Připravenou polévku vložíme do lednice vychladit. Těsně před podáváním ji rozdělíme do hlubokých talířů, anebo polévkových misek. Na povrch každé porce dáme 1 lžící medových ořechů a polévku podáváme. |
4 | Porce polévky ozdobíme drobně nasekaným koprem. |
Poznámka
Polévku podáváme dobře vychlazenou. Je vhodnou letní snídaní.