Recept

Pletený chléb s mangem a rozinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56568

Ingredience

Příprava pečení
2 polévková lžíce Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
50 g Cukr třtinový
2 kávová lžička Droždí sušené
200 g Mango
2 polévková lžíce Med včelí
450 g Mouka žitná bílá
40 g Máslo čerstvé
130 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
Servírování
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
16% Sacharidy 59 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 89 mg
9% Bílkoviny 5 g

Pletený chléb s mangem a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Plech na pečení vytřeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 2 lžícemi hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 220°C.

2

Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je na sítku okapat. Do větší mísy prosijeme mouku s droždím a s cukrem, směs okořeníme 1 lžičkou soli a 1 lžičkou zázvoru. Potom k surovinám přidáme změklé máslo, které se surovinami zpracujeme rukama.

3

Po zpracování surovin s máslem přidáme do těsta ještě mangové pyré, vlažnou vodu, med a okapané rozinky a ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na poloviny.

4

Z každé poloviny vyválíme na pomoučeném vále delší válec, dlouhý

5

asi 25 cm. Oba válce pak stočíme dohromady - podobně jako vánočku.

6

Těstový pletenec přeneseme na připravený pečící plech, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Nakynutý chléb potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut dozlatova. Hotový chléb zní při poklepání dutě.

7

Servírování: Tento chlebový moučník před servírováním pocukrujeme asi 2 lžícemi moučkového cukru, nakrájíme na krajíčky a servírujeme vychladlý, jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept