Pletený chléb s mangem a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pletený chléb s mangem a rozinkami
Pletený chléb s mangem a rozinkami
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56568 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka žitná bílá |
Těsto | |
50 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
200 g | Mango |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
450 g | Mouka žitná bílá |
130 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Servírování | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 63,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Droždí sušené, Mango, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka žitná bílá, Máslo čerstvé, Mouka žitná bílá, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pletený chléb s mangem a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Plech na pečení vytřeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 2 lžícemi hladké mouky a troubu připravíme k předehřátí na 220°C. |
2 | Těsto: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je na sítku okapat. Do větší mísy prosijeme mouku s droždím a s cukrem, směs okořeníme 1 lžičkou soli a 1 lžičkou zázvoru. Potom k surovinám přidáme změklé máslo, které se surovinami zpracujeme rukama. |
3 | Po zpracování surovin s máslem přidáme do těsta ještě mangové pyré, vlažnou vodu, med a okapané rozinky a ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na poloviny. |
4 | Z každé poloviny vyválíme na pomoučeném vále delší válec, dlouhý |
5 | asi 25 cm. Oba válce pak stočíme dohromady - podobně jako vánočku. |
6 | Těstový pletenec přeneseme na připravený pečící plech, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě. Nakynutý chléb potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 30 minut dozlatova. Hotový chléb zní při poklepání dutě. |
7 | Servírování: Tento chlebový moučník před servírováním pocukrujeme asi 2 lžícemi moučkového cukru, nakrájíme na krajíčky a servírujeme vychladlý, jako moučník. |