Recept

Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56570
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

8 ks Brambory
600 g Krůtí prsa
50 g Mandle
180 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Pažitka
2 ks Rohlíky bílé
100 g Sádlo škvařené
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,084 kcal
Kilojoule 4 535kJ
10% Sacharidy 37 g
112% Tuky 84 g
27% Sodík 550 mg
82% Bílkoviny 46 g

Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí.

2

Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce.

3

Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme.

4

Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou.

5

Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme.

Poznámka

Na obalení řízků můžeme použít nastrouhanou vláčnou střídku z veky a mandle nastrouhané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept