Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56570 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Brambory |
600 g | Krůtí prsa |
50 g | Mandle |
180 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Rohlíky bílé |
100 g | Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 303,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 682,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Krůtí prsa, Mandle, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ministerský krůtí řízek s bramborovým sněhem postup přípravy receptu:
1 | Mandle nasypeme do kastrolku s vroucí vodou, chvilku je povaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Tvrdší rohlíky nakrájíme na nudličky a smícháme s plátky mandlí. |
2 | Středně velké brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce. |
3 | Krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy 2 na sebe, sklepeme k sobě, osolíme, obalíme nejprve v hladké mouce, potom v osolených vejcích rozšlehaných se smetanou a nakonec v nudličkách rohlíků s mandlemi. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme obalené řízky, osmažíme z jedné strany, do pánve přidáme 100 g másla a když se rozpustí, řízky otočíme a dosmažíme. |
4 | Brambory oloupeme, ještě horké je osolíme, prolisujeme, opatrně promícháme s rozpuštěným zbylým máslem, načechráme vidličkou, klademe na talíře a posypeme sekanou pažitkou. |
5 | Osmažené řízky osušíme v ubrousku, přidáme na talíře k „bramborovému sněhu“ a podáváme. |
Poznámka
Na obalení řízků můžeme použít nastrouhanou vláčnou střídku z veky a mandle nastrouhané.