Recept

Plněný věnec s citronovou polevou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56572
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka chlebová
Těsto
20 g Droždí sušené
25 g Máslo čerstvé
125 ml Mléko polotučné
240 g Mouka chlebová
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Citrónová poleva
100 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
Nádivka
3 polévková lžíce Cukr třtinový
25 g Kandovaná citronová kůra
50 g Máslo čerstvé
25 g Ořechy lískové
1 polévková lžíce Rum
25 g Zázvor kandovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
19% Sacharidy 67 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 88 mg
16% Bílkoviny 9 g

Plněný věnec s citronovou polevou postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Troubu připravíme k předehřátí na 190°C, plech vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky.

2

Těsto: Mouku s 0.5 lžičky soli a s droždím prosijeme do hlubší mísy. Tuto sypkou směs prohněteme se změklým máslem a po částech přidáváme během hnětení rozšlehané mléko s 1 celým vejcem. Těsto vypracujeme dohladka a necháme ho v míse, přikryté utěrkou, kynout na teplém místě asi 40 minut.

3

Po vykynutí těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, velký asi 30 x 23 cm, na něj rozetřeme oříškovou náplň tak, že okraje plátu těsta necháme volné. Těsto s nádivkou potom stočíme do válce a okraje válečku jemně přitlačíme, aby se nám těsto s nádivkou nerozbalovalo. Válec s nádivkou rozřežeme na silnější plátky, které narovnáme na vymazaný plech tak, aby se okraje plátků těsta dotýkaly. Potom vytvořený věnec s náplní necháme ještě kynout asi 30 minut a po vykynutí pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Po upečení věnec necháme mírně vychladnout a ještě teplý pocákáme citronovou polevou. Ihned, jak poleva ztuhne, můžeme věnec podávat jako dezert.

4

Nádivka: Oříšky nasekáme, kandovaný zázvor a citronovou kůru rozlámeme. Máslo se třtinovým cukrem vyšleháme do pěny. Dále přisypeme rozlámaný zázvor, sekané oříšky a citronovou kůru.

5

Náplň ochutíme 1 lžící rumu, dobře promícháme a rozetřeme na těsto věnce.

6

Citronová poleva: Citronovou šťávu umícháme dohladka s moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept