Krůtí krutony po tatarsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí krutony po tatarsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56574 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 ks | Bílá cibulka |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Hořčice |
400 g | Krůtí maso mleté |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 280,6mg |
Draslík | 560,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 147,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krůtí maso mleté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí krutony po tatarsku postup přípravy receptu:
1 | Z veky ostrouháme kůrku, ukrojíme z ní 12 plátků, které potřeme olejem a v troubě upečeme dozlatova. |
2 | Zbytek veky nastrouháme, pokropíme mlékem, smícháme s mletým krůtím i vepřovým masem, přidáme hladkou mouku, vejce, nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a ze směsi vytvoříme 12 biftečků, které osmažíme na sádle. |
3 | Biftečky položíme na opečené plátky veky, potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. |