Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní
Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56576 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Příprava těsta | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka žitná bílá |
Těsto | |
25 g | Droždí sušené |
125 ml | Máslo čerstvé |
1 ks | Mléko polotučné |
0,2 kávová lžička | Mouka žitná bílá |
20 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
50 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Máslo čerstvé |
200 g | Rozinky tmavé |
50 g | Sirup javorový |
3 polévková lžíce | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 203,8mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 145,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Cukr třtinový, Sirup javorový, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka žitná bílá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka žitná bílá, Máslo čerstvé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Plech a mísu vymažeme 2 lžícemi másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky. |
2 | Těsto: Mouku, sůl a droždí prosijeme do hlubší mísy. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do konzistence hrubší strouhanky. Poté do směsi přidáme mléko s rozšlehaným celým vejcem a vypracujeme měkké těsto. Hotové těsto uložíme do mísy vytřené máslem a přikryté utěrkou ho necháme asi 40 minut kynout. Těsto by mělo nakynout do dvojnásobného objemu. |
3 | Nakynuté těsto několikrát prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme obdélníkový plát velký cca 23 x 30 cm, který potřeme skořicovou náplní tak, aby okraje plátu zůstaly volné. Potom těsto s náplní zabalíme do válce, jehož okraje jemně prsty přitiskneme, aby se těsto nerozbalilo. Vzniklou rolku s náplní pak nakrájíme na špalíčky (asi 12 ks), které rozložíme na vymazaný plech, kde je necháme ještě kynout asi 30 minut. Potom špalíčky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Hotové kousky ihned po upečení potřeme javorovým sirupem a necháme je mírně vychladnout. Plněné špalíčky servírujeme mírně teplé, jako moučník. |
4 | Náplň: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Do této sladké pěny vmícháme rozinky a skořici. |