Jednoduchý recept

Studená višňová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56580

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Skořice mletá
300 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
350 g Višně
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
17% Sacharidy 62 g
25% Tuky 19 g
6% Sodík 126 mg
12% Bílkoviny 7 g

Studená višňová polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku.

2

Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně.

3

Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako studený předkrm. Polévku před podáváním můžeme ozdobit nahrubo nastrouhanou bílou nebo tmavou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept