Studená višňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená višňová polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56580 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
300 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
350 g | Višně |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 310,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 150,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená višňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně vypeckujeme, rpzkrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, povaříme 5 - 10 minut. Smetanu smícháme spolu s moukou, cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a medem. Smetanovou směs přilijeme k višním, dobře promícháme a povaříme dalších 5 minut (do bodu varu). Ihned stáhneme ze sporáku. |
2 | Podle vlastní chuti osolíme a necháme mírně vychladnout. Potom polévku vložíme do lednice, kde ji vychladíme úplně. |
3 | Polévku rozdělíme podle porcí do jednotlivých polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako studený předkrm. Polévku před podáváním můžeme ozdobit nahrubo nastrouhanou bílou nebo tmavou čokoládou.