Recept

Krůtí stehna na víně s rajskou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56581

Ingredience

1 ks Cibule
1000 g Krůtí stehna
50 g Mouka pšeničná hladká
120 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
400 g Rýže dušená
120 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 575kJ
7% Sacharidy 25 g
49% Tuky 37 g
28% Sodík 557 mg
67% Bílkoviny 38 g

Krůtí stehna na víně s rajskou rýží postup přípravy receptu:

1

Krůtí stehna vykostíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme a opečeme ze všech stran na rozškvařené slanině. Upečené maso vyjmeme, na tuku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme, přilijeme bílé suché víno a chvíli povaříme. Omáčku opepříme, přisolíme, vrátíme opečené maso, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a rozkrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme 80 g másla, rajčata opečeme, osolíme a vmícháme dušenou rýži. Na talíře klademe vždy kopeček rajčatové rýže, přidáme upečenou porci krůty a zalijeme omáčkou, do které jsme předtím zašlehali 40 g másla.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept