Recept

Marinované sardinky s koprem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56582
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 kg Sardinka obecná
Nálev
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice
0,5 dl Ocet bílý vinný
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 590kJ
1% Sacharidy 3 g
47% Tuky 35 g
8% Sodík 164 mg
59% Bílkoviny 33 g

Marinované sardinky s koprem postup přípravy receptu:

1

Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme k hlavě, vykucháme a odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti a stáhneme ryby z kůže. Filety znovu omyjeme, necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme, několik snítek odložíme na ozdobu, ostatní posekáme.

2

Připravíme nálev: do misky vložíme práškovou hořčici, sůl, cukr a čerstvě pomletý bílý pepř. Směs promícháme, pomalu k ní přikapáváme olivový olej. Směs musí být hladká, bez hrudek. Přišleháme ocet a vodu.

3

Do kameninového soudku dáme asi 1/3 nasekaného kopru, naskládáme filety sardinek, proložíme koprem. Zalijeme je připraveným nálevem, zakryjeme a v chladu necháme marinovat asi 10 - 12 hodin.

4

Omytý a osušený citrón nakrájíme na osminky. Filety ze sardinek rozložíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, pokrájeným citrónem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept