Marinované sardinky s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované sardinky s koprem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56582 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kg | Sardinka obecná |
Nálev | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
0,5 dl | Ocet bílý vinný |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 31,2mg |
Vláknina | 282,7mg |
Vitamín A | 308,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinka obecná, Hořčice, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované sardinky s koprem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme k hlavě, vykucháme a odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti a stáhneme ryby z kůže. Filety znovu omyjeme, necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme, několik snítek odložíme na ozdobu, ostatní posekáme. |
2 | Připravíme nálev: do misky vložíme práškovou hořčici, sůl, cukr a čerstvě pomletý bílý pepř. Směs promícháme, pomalu k ní přikapáváme olivový olej. Směs musí být hladká, bez hrudek. Přišleháme ocet a vodu. |
3 | Do kameninového soudku dáme asi 1/3 nasekaného kopru, naskládáme filety sardinek, proložíme koprem. Zalijeme je připraveným nálevem, zakryjeme a v chladu necháme marinovat asi 10 - 12 hodin. |
4 | Omytý a osušený citrón nakrájíme na osminky. Filety ze sardinek rozložíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, pokrájeným citrónem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.