Jednoduchý recept

Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56584
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
200 g Hroznové víno
2 ks Jablka
10 g Kopr čerstvý
30 ml Ořechový olej
70 g Ořechy pekanové
70 g Sýr smetanový tavený 45%

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
19% Sacharidy 68 g
63% Tuky 47 g
1% Sodík 12 mg
18% Bílkoviny 10 g

Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Hroznové víno a pokrájená jablka vložíme do vhodné misky, polijeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a nakonec zalijeme olejem. Ovoce dobře promícháme.

2

Připravený salát rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Každou porci ozdobíme pekanovými ořechy a na malé kousky (stejné, jako nakrájená jablka) rozkrájeným sýrem. Nakonec povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme v menších porcích jako studený předkrm. Pokud zvětšíme porce, salát podáváme jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept