Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56584 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
200 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
10 g | Kopr čerstvý |
30 ml | Ořechový olej |
70 g | Ořechy pekanové |
70 g | Sýr smetanový tavený 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 611,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Hroznové víno, Jablka, Kopr čerstvý, Ořechy pekanové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z jablek, hroznů s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Hroznové víno opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře okapat. Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Hroznové víno a pokrájená jablka vložíme do vhodné misky, polijeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a nakonec zalijeme olejem. Ovoce dobře promícháme. |
2 | Připravený salát rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Každou porci ozdobíme pekanovými ořechy a na malé kousky (stejné, jako nakrájená jablka) rozkrájeným sýrem. Nakonec povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme v menších porcích jako studený předkrm. Pokud zvětšíme porce, salát podáváme jako hlavní jídlo.