Recept

Krůtí řízky smažené v šunkovém těstíčku s hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56585
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

900 g Bramborová kaše
100 g Hrášek
1 kg Krůtí prsa
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
150 g Šunka uzená
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 635kJ
8% Sacharidy 29 g
81% Tuky 60 g
45% Sodík 896 mg
88% Bílkoviny 49 g

Krůtí řízky smažené v šunkovém těstíčku s hráškem postup přípravy receptu:

1

Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 6 řízků. Naklepeme, každý řízek přehneme napůl a sklepeme k sobě, osolíme, opepříme.

2

Z bílků se lžičkou soli ušleháme pevný sníh, přidáme mouku a žloutky. Vše lehce smícháme vařečkou, až vznikne poddajné těstíčko, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou šunku a okapaný hrášek.

3

Řízky namáčíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném sádle.

4

Podáváme horké s bramborovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept