Recept

Pařížské krůtí řízky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56590
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Krůtí prsa
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 g Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 949 kcal
Kilojoule 3 972kJ
1% Sacharidy 3 g
115% Tuky 87 g
28% Sodík 558 mg
72% Bílkoviny 41 g

Pařížské krůtí řízky postup přípravy receptu:

1

Z krůtích prsou nařežeme přes vlákna 8 malých řízků. Hodně je naklepeme, položíme vždy dva na sebe, sklepeme k sobě, osolíme a opepříme.

2

V mělké míse rozmícháme 4 lžíce rozpuštěného másla se sekanou zelenou petrželkou a citronovou šťávou, řízky touto směsí potřeme.

3

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z osolených bílků ušleháme pevný sníh, vařečkou lehce vmícháme žloutky a mouku, až vznikne poddajné těstíčko.

4

Jednotlivé řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept