Švédská majonéza se smetanou a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská majonéza se smetanou a koprem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56593 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
Švédská majonéza | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 dl | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na dochucení | |
1,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Vodní lázeň | |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 311,0mg |
---|---|
Cholesterol | 98,5mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 81,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Kopr čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská majonéza se smetanou a koprem postup přípravy receptu:
1 | Do většího hrnce nalijeme litr vody, přivedeme k varu a do hrnce umístíme vhodný rendlík (nebo misku). Do něj vložíme dva žloutky, sůl, pepř, ocet a práškovou hořčici, metlou vše rozšleháme. Poté budeme za stálého šlehání přikapávat olej. Když je majonézu hladká a tuhá, po kapkách přišleháme 2 lžíce vařící vody, která majonézu ztuží. |
2 | Mladý čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme. K majonéze postupně přimícháme kysanou lahůdkovou smetanu i kopr. |