Recept

Dušená krůtí stehna se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56595
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1000 g Krůtí stehna
80 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 501kJ
4% Sacharidy 16 g
57% Tuky 43 g
28% Sodík 568 mg
64% Bílkoviny 36 g

Dušená krůtí stehna se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Z krůtích stehen odsekáme klouby, vytáhneme kostice a stehna nasekáme na větší kusy.

2

V kastrolu rozpálíme sádlo, osolené porce krůty ze všech stran rychle opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme 40 g hladké mouky a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme 150 ml vody, rozmícháme a chvilku povaříme, až vznikne řídká omáčka. Přidáme rozdrcený česnek, opepříme, vložíme zpět opečené maso, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka ve středně vyhřáté troubě.

3

Ze sterilovaného hrášku slijeme nálev a necháme okapat.

4

Celer, mrkev i petržel oloupeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.

5

Na pečené porce krůty navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou a posypané nasekanou zelenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept