Gratinované krůtí kenelky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované krůtí kenelky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56596 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 ml | Bešamel |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
500 g | Krůtí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Pálené těsto do paštik [56007] | |
---|---|
0,5 l | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 425,1mg |
Draslík | 414,1mg |
Vláknina | 200,1mg |
Vitamín A | 619,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 537,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chilli koření mleté, Krůtí prsa, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované krůtí kenelky postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka. |
2 | Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut. |
3 | Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme. |
4 |
|
5 | Pálené těsto do paštik [56007]: |
6 | Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek. |
7 | Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Ve větším mnořství se noky nezavařují lžící, ale těsto se vytlačuje po cca dvoucentimetrových kouscích z plátěného sáčku se širokou trubičkou.