Recept

Kmínový chléb s třtinovým cukrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56597
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
180 g Cukr třtinový
1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
1 polévková lžíce Kmín mletý
65 g Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
17% Sacharidy 60 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 46 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kmínový chléb s třtinovým cukrem postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: formu, ve které budeme chléb péct (nejlépe je použít formu na biskupský chlebíček) vymažeme lžicí másla,

2

dno formy vyložíme pečicím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 160°C.

3

Těsto: kandovanou citrónovou kůru nakrájíme na proužky. Změklé máslo a třtinový cukr vyšleháme do pěny. Celá vejce rozšleháme se 6 lžícemi másla a postupně mléčný roztok vmícháváme do máslové pěny. Do vzniklé hmoty nakonec opatrně vmícháváme po částech mouku s kypřícímm práškem do pečiva a mletý kmín s nastrouhanou citrónvou kůrou. Těsto rozetřeme do připravené formy, pečeme asi 20 minut. Po této době chléb z trouby vyjmeme a na povrch poloupečeného chleba rozložíme kandovanou citrónovou kůru, chléb potom ještě dopékáme dalších 40 minut. Zda je chléb již upečený, vyzkoušíme ke konci pečicí doby zapíchutím špejle. Když je těsto upečené, špejle je čistá a suchá. Hotový chléb po dopečení necháme asi 10 minut ve formě, teprve potom ho vyklopíme na děrovanou podložku, na které ho vystydnout úplně. Tento chléb servírujeme studený, rozkrájený na krajíčky, poslouží jako pohoštění.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept