Recept

Bábovka s příchutí pomeranče

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56599

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
230 g Cukr krystal
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
430 g Mouka pšeničná hladká T 650
230 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Voda z pomerančových květů
Pomerančový karamel
200 g Cukr krystal
200 ml Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
27% Sacharidy 97 g
39% Tuky 30 g
5% Sodík 100 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bábovka s příchutí pomeranče postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: bábovkovou formu vymažeme lžící másla, troubu předehřejeme na 180°C.

2

Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, směs ochutíme špetkou soli. Ve druhé míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. V máslové pěně pak po částech rozmícháme vaječné žloutky. Po přidání každého žloutku těsto chvilku mícháme. Ve lžíci vody rozmícháme extrakt z pomerančového květu, společně s pomerančovou šťávou a nastrouhanou pomerančovou kůrou vmícháme do těsta. Do tekuté směsi přimícháme opatrně mouku s kypřícím práškem tak, aby nevznikly v těstě žmolky. Nakonec vyšlehme vaječné bílky se špetkou soli do pevného sněhu, následně sníh opatrně vmícháme do těsta. Hotové těsto přemístíme do formy a pečeme asi 55 minut v předehřáté troubě. Upečenou bábovku necháme mírně vychladnout, poté ji propícháme špejlí a potřeme pomerančovým karamelem.

3

Potřenou bábovku necháme 10 minut chladnout, potom ji opatrně vyklopíme z formy, potřeme zbytkem pomerančového karamelu a necháme dovychladnout na děrované podložce. Můžeme ji servírovat teplou i studenou (jako moučník).

4

Pomerančový karamel: pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s cukrem a mícháme nad mírným ohněm, dokud se cukr nerozpustí. Pomerančovou šťávu s rozpuštěným cukrem vaříme 5 minut.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept