Hovězí polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 566 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
10 g | Česnek |
20 g | Cibule |
10 g | Glutasol |
500 g | Hovězí maso přední |
5 g | Kari koření |
100 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
50 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1800 g | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 957,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Kari koření, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit. |
2 | Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka. |
3 | Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka. |
4 | Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať. |