Recept

Hovězí polévka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 566
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

10 g Česnek
20 g Cibule
10 g Glutasol
500 g Hovězí maso přední
5 g Kari koření
100 g Mrkev kořen
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Pórek
50 g Sádlo škvařené
20 g Sůl
100 ml Víno bílé
1800 g Vývar z hovězích kostí
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
2% Sacharidy 6 g
50% Tuky 37 g
73% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme vývar z hovězích kostí. Do připraveného vývaru vložíme opláchnuté hovězí maso a zvolna je uvaříme doměkka. Vývar se nemá zakalit.

2

Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na jemné plátky. Do vroucího vývaru vlijeme dezertní víno, přidáme glutasol, sůl, na nudličky nakrájenou očištěnou mrkev, hlávkové zelí, pórek, česnek a jemně nakrájenou cibuli. Vše uvaříme doměkka.

3

Nakonec polévku ochutíme kari kořením a pepřem a přidáme sádlo, které utvoří mastná oka.

4

Při podávání do polévky přidáme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept