Krůtí závitky v rosolu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí závitky v rosolu
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56600 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Krůtí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová kůže |
300 g | Vepřové maso mleté |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 255,7mg |
Draslík | 320,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Krůtí stehna, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí závitky v rosolu postup přípravy receptu:
1 | Mleté vepřové maso osolíme, opepříme a smícháme s jednou nadrobno pokrájenou cibulí, dvěma vejci a moukou. Směs uložíme do ledničky. |
2 | Větší krůtí stehno omyjeme, vykostíme (včetně kostic), naklepeme, naplníme masovou směsí, zašijeme bílou režnou nití a převážeme. |
3 | Kosti, dvě překrojené cibule, bobkový list, česnek a vepřové kůže ve velkém kastrolu zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, vložíme stehno, přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen, na velmi mírném ohni uvaříme do měkka. |
4 | Stehno přendáme na mísu a necháme při pokojové teplotě vystydnout, |
5 | Polévku, ve které jsme maso vařili, přecedíme do menší nádoby. Je-li jí příliš mnoho, zredukujeme na potřebné množství (cca 0,5 l). Dáme vychladnout, potom uložíme do ledničky. |
6 | Vychladlé stehno zabalíme do pergamenového papíru, převážeme, utáhneme a dáme do ledničky. |
7 | Druhý den stehno zbavíme nití, nakrájíme na plátky a srovnáme do mísy s rovným dnem (nebo do pekáče). |
8 | 4 natvrdo uvařená vejce pokrájíme na kolečka, kterými ozdobíme plátky krůtí rolády. |
9 | Z vychlazené polévky sebereme případný tuk, trochu ji ohřejeme a vlažnou poté zalijeme maso s vejci. Dáme opět do ledničky ztuhnout. Další den rosol krájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k vychlazení a odležení kachny.