Recept

Malinový koláč se sušenými jablky a rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56607

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Křížaly (sušená jablka)
180 g Maliny
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Mošt jablečný
75 g Máslo čerstvé
80 g Rozinky tmavé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 107kJ
10% Sacharidy 37 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 16 mg
9% Bílkoviny 5 g

Malinový koláč se sušenými jablky a rozinkami postup přípravy receptu:

1

Příprava na pečení: dortovou formu vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.

2

Koláč: maliny očistíme, opatrně propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Mouku prosejeme do hlubší mísy s kypřícím práškem do pečiva, směs prohněteme se změklým máslem na konzistenci hrubší strouhanky. Do moučné hmoty přimícháme rozinky a sušená jablka. Poté do těsta vmícháme jablečný mošt a celé vejce. Vše vypracujeme do hladkého těsta, do něj nakonec opatrně vmícháme okapané maliny. Těsto vlijeme do připravené dortové formy, povrch urovnáme stěrkou nebo nožem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Pečený koláč necháme chvilku ve formě, následně vyklopíme na děrovanou podložku, na níž koláč necháme vychladnout. Ovocný koláč servírujeme jako studený moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept