Jednoduchý recept

Perníčky s medem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56610
Kategorie: Cukroví

Ingredience

70 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Kakao
1 kávová lžička Koření perníkové
13 g Kypřicí prášek do pečiva
70 g Máslo čerstvé
100 g Med včelí
320 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
Na dohotovení
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 082kJ
11% Sacharidy 40 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 13 mg
10% Bílkoviny 6 g

Perníčky s medem postup přípravy receptu:

1

Med spolu s cukrem dáme do vhodné misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně. Metlou šleháme až do rozpuštění cukru. Vybereme z vodní lázně a občasným promícháním necháme volně vychladnout.

2

Medovou směs přeložíme do větší misky, přidáme při pokojové teplotě změklé máslo. Přisypeme mouku, kakao, kypřící prášek, rozklepneme vejce, nakonec vsypeme perníkové koření. Rukou vypracujeme nelepivé a husté těsto.

3

Rozválíme je na moukou posypaném vála na velký plát, silný 5 mm. Z těsta formičkami vykrajujeme různé tvary, pokládáme je na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 10-12 minut.

4

Po upečení ihned perníčky potřeme žloutkem smíchaným s vodou a necháme vychladnout.

Poznámka

Perníčky jsou po upečení tvrdé, ale necháme je odležet a změknou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept