Recept

Datlový koláč s brusinkami a s cukrovou polevou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56611

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
125 g Brusinky sušené
1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krystal
180 g Datle
1 polévková lžíce Džem meruňkový
1 kávová lžička Koření perníkové
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
230 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Pomerančová kůra
200 ml Pomerančová šťáva
375 g Rozinky tmavé
3 ks Vejce slepičí
125 g Švestky sušené
Cukrová poleva
1 polévková lžíce Citronová kůra
4 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
30% Sacharidy 107 g
7% Tuky 5 g
2% Sodík 33 mg
15% Bílkoviny 8 g

Datlový koláč s brusinkami a s cukrovou polevou postup přípravy receptu:

1

Pečící formu (v tomto případě můžeme použít dortovou, nebo hlubší koláčovou formu), vymažeme lžící másla.

2

Dno formy vyložíme pečícím papírem. Troubu připravíme k předehřátí na 170°C.

3

Sušené švestky a datle pokrájíme nadrobno. Pomerančovou šťávu promícháváme na mírném ohni asi 10 minut. Teplou pomerančovou šťávu pak rozmícháme s polovinou nakrájeného ovoce do pastovité hmoty. Do ovocné pasty nakonec vmícháme 2lžíce cukru a strouhanou pomerančovou kůru, brusinky a rozinky.

4

Do hlubší mísy prosejeme mouku, perníkové koření a kypřící prášek do pečiva. Do sypké hmoty vmícháme také druhou polovinu nakrájeých švestek a datlí. Do vychladlé ovocné pasty vmícháme 3 žloutky.

5

Z ovocné hmoty se žloutky a sypkých surovin uhněteme hladké těsto. Nakonec vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.

6

Těsto přemístíme do připravené formy, zarovnáme stěrkou nebo nožem, a pečeme asi 90 minut. Ještě teplý, upečený koláč potřeme meruňkovým džemem a polijeme cukrovou polevou. Koláč servírujeme studený, jako pohoštění.

7

Cukrová poleva: 4lžíce moučkového cukru vymícháme dohladka

8

s 3 lžícemi vody. Na ztuhlou polevu naaranžujeme jemné plátky citrónové kůry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept