Recept

Medvědí pracny kakaové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56613
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
130 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Kakao
150 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Na obalování
200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 930kJ
15% Sacharidy 53 g
35% Tuky 26 g
0% Sodík 10 mg
11% Bílkoviny 6 g

Medvědí pracny kakaové postup přípravy receptu:

1

Ořechy pomeleme do misky, přidáme cukr, mouku, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, hřebíček, kakao, skořici. Vložíme ještě na kostky nakrájené máslo, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Hladké těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 60 minut odpočinout.

2

Z těsta bereme potřebné množství těsta a vtlačujeme ho do nevymazaných formiček. Skládáme na suchý plech, který vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 stupních přibližně 8 - 10 minut.

3

Po upečení vytáhneme z trouby, necháme v klidu 1 minutu, poté lehce vyklopíme z formiček.

4

Nakonec pracny obalíme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme studené. Pracny jsou vhodným cukrovím na vánoční stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept