Recept

Zázvorový koláč s mrkví a sýrovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56614
Kategorie: Koláče

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Koláč
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
230 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
60 g Rozinky tmavé
1 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 ks Zázvor celý
1 polévková lžíce Zázvor mletý
Sýrový krém
4 polévková lžíce Cukr moučkový
230 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Tresť vanilková
Na ozdobu
1 polévková lžíce Zázvor kandovaný
1 polévková lžíce Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
9% Sacharidy 32 g
83% Tuky 63 g
6% Sodík 111 mg
15% Bílkoviny 9 g

Zázvorový koláč s mrkví a sýrovou polevou postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Koláčovou formu vytřeme lžící másla. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

2

Koláč: Mrkev a zázvor očistíme a nastrouháme. Kandovaný zázvor nakrájíme na kousky. Do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletý i strouhaný zázvor (lžíci strouhaného zázvoru necháme na konečnou ozdobu), a špetku soli. Do mísy dále přidáme strouhanou mrkev, rozinky a cukr. V druhé misce smícháme olej s vejci a s pomerančovou šťávou. Roztok zpracujeme se sypkými surovinami do hladkého těsta, které urovnáme do připravené formy a pečeme asi 75 minut.

3

Sýrová poleva: Smetanový sýr rozmícháme dohladka s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem.

4

Konečná ozdoba: Hotový koláč necháme vychladnout ve formě. Vychladlý koláč potřeme sýrovým krémem, ozdobíme nastrouhanou mrkví a kandovaným a mletým zázvorem. Servírujeme nakrájený na klínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept