Recept

Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56617
Kategorie: Rolády

Ingredience

Roláda
125 g Cukr krupice
250 g Jahody zahradní
200 g Mascarpone
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Tresť mandlová
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Konečná úprava
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Jahody zahradní
30 g Mandle plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 178kJ
10% Sacharidy 34 g
18% Tuky 13 g
2% Sodík 37 mg
12% Bílkoviny 7 g

Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami postup přípravy receptu:

1

Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme.

2

Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod.

3

Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept