Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56617 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
Roláda | |
---|---|
125 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
200 g | Mascarpone |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Tresť mandlová |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Konečná úprava | |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
50 g | Jahody zahradní |
30 g | Mandle plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 122,3mg |
Draslík | 86,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 110,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Mouka pšeničná hladká T 650, Tresť mandlová, Mandle plátky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda se sýrem Mascarpone a s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Roláda: očištěné jahody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat na sítu, poté je nakrájíme na plátky. Do sýra Mascarpone vmícháme mandlovou tresť. Vejce vymícháme s cukrem ve vodní lázni do lesklé husté hmoty. Mísu s vaječnou hmotou odstavíme z plotny, do hmoty prosejeme hladkou mouku a s horkou vodou rozmícháme do hladkého těsta. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečicm papírem, plát těsta pečeme asi 10 minut do zlatova. Ihned po upečení těsto na plechu svineme do rolády a svinuté těsto zabalené v utěrce necháme vychladnout. Poté těsto rozvineme, potřeme sýrem Mascarpone, na rozetřený sýr rozložíme 3/4 plátků jahod a roládu opět svineme. |
2 | Konečná úprava: svinutou roládu položíme na servírovací talíř, posypeme ji moučkovým cukrem, plátky mandlí a zbytkem plátků jahod. |
3 | Vychladlou roládu servírujeme vychladlou, nakrájenou na plátky, většinou jako lehké pohoštění. |
Poznámka
Servírujeme studené.