Jednoduchý recept

Italský mražený dezert

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56622

Ingredience

40 g Mandle
130 g Med včelí
200 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
Na dohotovení
1 dl Likér mandlový - Amaretto
1 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 521kJ
12% Sacharidy 43 g
55% Tuky 41 g
3% Sodík 56 mg
22% Bílkoviny 12 g

Italský mražený dezert postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, přidáme med, žloutky a vanilku. V horké vodní lázní šleháme do husté pěny 5 - 6 minut, poté necháme mírně vychladnout.

2

Opražené mandle pomeleme, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Oříšky i šlehačku smícháme dohromady s vaječným krémem. Připravenou směs dáme do mrazničky na 4 - 5 hodin zamrazit, po dobu mražení zmrzlinu nemícháme.

3

Zmrazenou zmrzlinu vyklopíme z nádoby a pokrájíme na plátky. Naaranžujeme na dezertní talíře nebo do nízkých kulatých skleniček. Každou porci ozdobíme šlehačkou, přelijeme likérem a dezert podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert. Povrch dezertu můžeme také přelít karamelem a posypat oříšky. V návodu není uvedená doba mražení (4 - 5 hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept