Recept

Vepřový vývar s jarními kopřivami

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56623

Ingredience

250 g Kopřiva
7,5 dl Masový vývar
1,5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Ztracená vejce
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 647kJ
2% Sacharidy 6 g
13% Tuky 10 g
51% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Vepřový vývar s jarními kopřivami postup přípravy receptu:

1

Jarní mladé kopřivy omyjeme pod tekoucí vodou.

2

V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody s lžičkou soli a kopřivy povaříme 1 minutu. Scedíme je, vývar zachytíme a kopřivy rozmixujeme na kaši.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme studený vepřový vývar z masa, jíšku rozmícháme dohladka a přilijeme 2 dl vývaru z kopřiv. Pomalu jíšku vařime 15 minut. Přidáme kopřivovou kaši, podle chuti sůl a pepř a polévku odstavíme z plotny.

4

Poté připravíme ztracená vejce: ve větším širším kastrolu přivedeme k varu 2 litry vody s octem. Čerstvá vejce po jednom rozklepneme do naběračky. Ještě než se začne voda vařit, promícháním utvoříme vír, do kterého vložíme vždy jedno vejce a vaříme 3-4 minuty. Poté vyjmeme a vložíme na sekundu do misky se studenou vodou.

5

Ztracená vejce odložíme opatrně do talíře, zalijeme kopřivovou polévkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept