Jednoduchý recept

Domácí jahodové nanuky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56624
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
50 g Čokoláda hořká
150 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
500 g Jahody zahradní
350 g Jogurt bílý
300 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 956kJ
7% Sacharidy 27 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 18 mg
4% Bílkoviny 2 g

Domácí jahodové nanuky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jahody rozmixujeme spolu s citrónovou šťávou na kaši. Přisypeme cukr, promícháme, půlku směsi vlijeme do formiček na nanuky.

2

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, smícháme s jogurtem a zbylou jahodovou směsí. Z mrazničky vyndáme mrazící se nanuky, přelijeme půlkou smetanové směsi. Opět vrátíme do mrazáku.

3

Do zbylé smetanové směsi přidáme vanilkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Z mrazáku opět vyjmeme mrazící se nanuky a přelijeme je připravenou čokoládovou směsí. Do každého nanuku vmáčkneme dřívko, znovu je dáme do mrazničky (na 3 - 4 hodiny) mrazit. Po zmražení formičky s nanuky namočíme na chvilku do horké vody, nanuky vybereme. Můžeme je zabalit a ponechat v mrazničce na delší dobu případně je podáváme ihned.

Poznámka

Do nanuků můžeme použit například oříšky či ořechy různých druhů. Nanuky také obalit v čokoládě. Vlastní fantazii se meze nekladou. V návodu není uvedená doba mražení (4 - 5 hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept