Jednoduchý recept

Mátová zmrzlina s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56627
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

70 g Čokoláda hořká
20 g Cukr vanilka
60 g Máta
5 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř bílý
100 g Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
3% Sacharidy 11 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 20 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mátová zmrzlina s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Mátové listy omyjeme, lístky odtrháme od stonků. Čtvrtinu lístků odložíme stranou, zbylé drobně nasekáme. Ve vhodném kastrůlku svaříme smetanu s mlékem a vanilkovým cukrem. Stáhneme ze sporáku, vložíme nasekanou mátu, přiklopíme poklicí, necháme 5 - 8 minut namáčet a následně přecedíme přes sítko.

2

Žloutky spolu s cukrem a špetkou bílého pepře v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Postupně za stálého míchání do pěny přiléváme mátové mléko. Šleháme v lázni až do zhoustnutí směsi. Hustou směs vybereme z vodní lázně a rychle ji zchladíme v ledové vodě nebo v misce s ledem. Vlijeme do vhodné nádoby a uložíme do mrazáku lehce zmrazit. Po dobu mražení směs několikrát promícháme. Kdy je částečně zmražená, přimícháme nastrouhanou čokoládu, vlijeme do formiček na suflé nebo jiných formiček a vrátíme zpět do mrazáku.

3

Před podáváním formičky namočíme na pár sekund do horké vody a zmrzlinu vyklopíme na dezertní talíře. Každou porci ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka

Zmrzlinu podáváme jako dezert. Můžeme ještě porce ozdobit jemně nasekanými oříšky či vyšlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept