Jednoduchý recept

Višňová domácí zmrzlina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56628

Ingredience

100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Med včelí
400 g Mléko zahuštěné neslazené
250 g Smetana 33% (šlehačka)
700 g Višně
50 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
9% Sacharidy 33 g
19% Tuky 14 g
1% Sodík 16 mg
9% Bílkoviny 5 g

Višňová domácí zmrzlina postup přípravy receptu:

1

500 g omytých višní vypeckujeme, rozmixujeme a vložíme do lednice na 60 minut dobře vychladit. Zbylé višně nadrobno rozsekáme. Kondenzované mléko, cukr, med a vanilkový cukr v kastrůlku přivedeme k varu, stáhneme, poté také necháme v lednici vychladit. Vychlazené višně smícháme s jogurtem a směsí z kondenzovaného mléka. Dobře promícháme, vlijeme do vhodné misky, přimícháme nasekané višně a vložíme do mrazáku. Po dobu mražení několikrát promícháme. Zamrazíme jen částečně.

2

Poté zmrzlinu vybereme z mrazáku, vložíme do formy na srnčí hřbet, opět vrátíme do mrazáku a po 200 minut necháme úplně zamrazit. Po zmražení formu na pár sekund ponoříme do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.

3

Těsně před podáváním ji nakrájíme na úhledné plátky, které klademe na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a servírujeme.

Poznámka

Podáváme jako dezert, porce ještě dozdobíme nevypeckovanými višněmi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept