Jednoduchý recept

Dobrá domácí karamelová zmrzlina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56629
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
40 g Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
40 g Ořechy vlašské
300 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
9% Sacharidy 32 g
33% Tuky 25 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dobrá domácí karamelová zmrzlina postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme mléko, které spolu s 200 g smetany, vanilkovým a krupicovým cukrem za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned odstavíme, necháme vychladnout. 150 g cukru v teflonové pánvi roztavíme na zlatý karamel, stáhneme ze sporáku. Zbylou smetanu mírně zahřejeme a přilijeme do teplého karamelu spolu s máslem. Směs dobře promícháme, necháme vychladnout do druhého dne.

2

Do horké vodní lázně vložíme misku se žloutky a zbylým cukrem. Vyšleháme na hladkou pěnu, kterou smícháme s mléčnou směsi, půlkou karamelu a necháme vychladnout. Vložíme do mrazáku, necháme mírně zmrazit, poté ještě jednou rozmixujeme. Vrátíme na 200 minut do mrazáku a necháme úplně zmrazit.

3

Těsně před podáváním zmrzlinovou lžící naaranžujeme zmrzlinu do jednotlivých misek podle porcí. Každou porci přelijeme zbylým karamelem a posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka

Podáváme jako dezert. Ořechy na porcích zmrzliny můžeme jemně pokapat tekutým medem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept