Recept

Kološvárské krůtí stehno

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56631

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Jablka
1 kávová lžička Kmín celý
16 plátek Knedlík houskový
1 kg Krůtí stehna
40 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 944 kcal
Kilojoule 3 948kJ
10% Sacharidy 37 g
86% Tuky 64 g
38% Sodík 752 mg
97% Bílkoviny 55 g

Kološvárské krůtí stehno postup přípravy receptu:

1

Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.

2

Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.

3

V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.

4

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept