Kološvárské krůtí stehno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kološvárské krůtí stehno
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56631 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Kmín celý |
16 plátek | Knedlík houskový |
1 kg | Krůtí stehna |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
120 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
700 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 261,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 340,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Kmín celý, Krůtí stehna, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík houskový, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kološvárské krůtí stehno postup přípravy receptu:
1 | Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme. |
2 | Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů. |
3 | V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme. |
4 | Podáváme s houskovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.