Recept

Vanilková domácí zmrzlina s jahodami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56632
Kategorie: Zmrzlina smetanová

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
60 g Med včelí
2 dl Mléko plnotučné
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
Na ozdobení
100 g Jahody zahradní
50 g Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 343 kcal
Kilojoule 1 433kJ
8% Sacharidy 30 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 26 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vanilková domácí zmrzlina s jahodami postup přípravy receptu:

1

Smetanu s 1 dl mléka, 50 g cukru, vanilkovým cukrem a vyškrábanou vanilkovou dření svaříme ve vhodném kastrůlku. Žloutky se zbylým cukrem v horké vodní lázní vyšleháme na hustou pěnu. Teplou smetanu s mlékem opatrně vmícháme do žloutků. Dále šleháme ve vodní lázni, dokud směs nezhoustne.

2

Vybereme z vodní lázně, přidáme med, citrónovou šťávu a dobře promícháme, aby se med rozpustil. Rychle vychladíme v ledové vodě nebo v misce s ledem. Krém propasírujeme přes husté síto a vložíme do lednice na 240 minut vychladit. Krém opět promixujeme, vlijeme do nerezové nádoby, v lednici necháme mírně zmrazit. Po dobu mražení několikrát promícháme. Poté necháme úplně zmrazit po 2 - 3 hodiny.

3

Před podáváním zmrzlinovou lžíci naškrábeme zmrzlinu a poklademe ji do jednotlivých misek. Ozdobíme jahodami, polijeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept